Lobby institutional pentru proiecte dunarene

Lobby institutional pentru sustinerea proiectelor romanesti cu miza dunareana

Academia Tinerilor Lideri Dunareni” – Palatul Parlamentului – 24-25 septembrie 2015

Cu ocazia vizitei Coordonatorului Strategiei Dunarii din partea Comisiei Europene, Dl Marco ONIDA, precum si in pregatirea participarii delegatiei romane la Forumul Anual al Dunarii, ce va avea loc la Ulm la finele lunii octombrie, cu amabilul sprijin si in parteneriat cu Senatul Romaniei, vineri – 25 septembrie 2015, Asociatia „Comunitatile Locale Riverane Dunarii” – CLDR Romania – organizeaza o conferinta pregatitoare in cadrul careia se vor prezenta proiectele majore prioritare pe care le sustin comunitatile locale si va avea loc unn schimb de opinii in scopul imbunatatirii accesarii finantarilor cu impact dunarean pentru proiectele romanesti.

La reuniune sunt invitati sa ia parte la discutii, alaturi de reprezentantii celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei care sprijina implementarea Strategiei Dunarii, Ministerul Fondurilor Europene, care va reprezenta punctul de vedere guvernamental la Ulm, Ministerul Afacerilor Externe prin Coordonatorul National SUERD, coordonatorii altor arii prioritare ale Strategiei Dunarii, Academia Romana, Banca Europeana de Investitii, reprezentantii comunitatilor locale. Partenerii Oficial sunt EximBank si METROUL SA. Sponsori Tehnici: SO.SI.SE.SA, Ethic Wine, Phaeton Gala.

Evenimentul are loc in contextul intensificarii pregatirilor sectorului public si mediului de afaceri pentru a beneficia nu doar de finantarile din cadrul Programului Transnational „Dunarea” (ce va fi lansat in 23-24 septembrie 2015 la Budapesta), ci si de alte linii sau instrumente de finantare, indeosebi Planul de Investitii Strategice initiat de Comisia Europeana si Banca Europeana de Investitii. In ziua prealabila intalnirii cu Coordonatorul European SUERD, va avea loc si o serie de prezentari si ateliere de lucru in cadrul primei editii a Academiei Tinerilor Lideri Dunareni, destinata sa puna bazele Centrului de Cooperare Interacademica Dunareana, pivot principal al formarii Universitatii Cunoasterii si Inovarii Dunarene, creata in scopul promovarii inovatiei si a unui nou stil de lucru pe baza specializarilor regionale SMART, atat la nivel national, cat si macro-regional.

Pentru informatii suplimentare cei interesati pot consulta siteul www.cldr.ro sau contacta Secretariatul Consortiului Organizatoric prin e-mail secretariat@cldr.ro

Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, Opinia Nationala, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, 24PH.ro, ComunicateMedia.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, „EU-RO Clearing Funds”.