INTERNATIONAL GASTRONOMY FESTIVAL – ISTANBUL 2017

Echipa oficială a României formată din membrii Asociației Culturale Euro Est Alternativ și ai Asociației Euro-Toques România, au câștigat 3 medalii de aur, 1 medalie de argint și 2 medalii de bronz!

 

Participarea Echipei Naționale de Bucătari a României în competiția internațională din Istanbul 2017

În perioada 2-5 februarie 2017, Echipa României de Bucătari a participat în competiția internațională International Istanbul Gastronomy Festival care s-a desfășurat în orașul Istanbul din Turcia, la Centrul Expozițional Tuyap. Concursul a fost organizat de către Federația Bucătarilor din Turcia. Categoriile de concurs au cuprins: carne de miel, pește, paste, meniu modern, meniu tradițional, finger food, festive cake, piese decorative din zahăr, black box pentru echipele naționale, pizza, meniu complet, meniu festiv pentru 8 persoane și multe alte sub-categorii.

Echipa României reprezentată de către A.C.E.E.A. a avut următoarea componență:

Președintele Euro-Toques România, Radu Zărnescu, coordonator echipă; Spînu Vasile, Executive Chef la centrul de evenimente Salon du Mariage din Săftica (Ilfov); Marian Popovici, Executive Chef la mai multe centre de evenimente din Timișoara; Daniel Ardelean, Chef, în cadrul departamentului Masters of Flames, A.C.E.E.A. Maramureș.

Rezultatele au fost următoarele: Daniel Ardelean (Junior) Categoria Pește – medalie de bronz, Categoria Carne de Miel- medalie de aur; Marian Popovici (Senior) Categoria Pește – medalie de bronz, Categoria Carne de Miel – medalie de argint; Vasile Spînu (Senior) Categoria Pește – medalie de aur, Categoria Carne de Miel- medalie de aur.

Important! Rezultatul obținut de către Daniel Ardelean la categoria juniori este al treilea în clasamentul general al activităților A.C.E.E.A. pentru dezvoltarea gastronomiei în România după marele succes avut în anul 2013 cu Andrei Liviu Mihăilescu în competiția de la Sarajevo, el câștigând,la vremea respectivă, marele trofeu al ediției, precum și medalia de aur câștigată de către Marius Dumitrache în Ucraina, la Lviv!

Suntem cei mai tari la categoria: carne de miel!

La categoria carne de miel, în ultimii 5 ani, echipa României a obținut cele mai bune.

Preparatele Echipei României la categoriile Pește și Carne de Miel, ambele gătite la cald în 30 de minute fiecare, Istanbul 2017.

Declarația lui Radu Zărnescu de la Istanbul-Tuyap, 6 februarie 2017:

Rezultatul obținut la Istanbul reflectă munca organizației noastre, care anul acesta împlinește 10 ani de activitate în România și străinătate. Mă bucur că echipele noastre au înțeles bine că rolul nostru de a participa permanent la concursurile internaționale este benefic evaluării și auto-evaluării muncii profesionale! Din anul 2007 ne luptăm pentru a poziționa profesioniștii români pe cele mai înalte podiumuri din lume și pot exprima, cu seriozitate, că am reușit!

Rezultatele și participarea noastră au fost salutate de reprezentanții celor 30 de state prezente și de cătreThomas Gugler, Președintele World Association of Chefs Societies! Acesta a declarat că bucătarii organizației A.C.E.E.A. se află pe o traiectorie bună privind pregătirea profesională a membrilor săi.

Contact:

Dr. Iulia Drăguţ – Preşedinte A.C.E.E.A.

Tel. +40 731 342 274, e-mail: iulia.dragut@gmail.com

Radu Zărnescu – Președinte Euro-Toques România, Manager A.C.E.E.A.

Tel. +40 731 342 275, e-mail: raduzarnescu@rocketmail.com