Oportunitate sporită de cooperare macroregională prin lansarea Academiei Dunărene a Inovării Integrale

Conferința de evaluare ”REGIONAL DANUBE STRATEGY SUMMIT” – București, 9 octombrie 2018

Anunț de presă

Demararea procesului de implementare a noii guvernanțe a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) la nivel național, prin H.G. 462/28.06.2018, deschiderea Punctului Focal – Secretariatul Tehnic SUERD la București, în tandem cu Municipalitatea Viena, precum și apropiata preluare a Președinției SUERD de către România cu ocazia Forumului Anual al Dunării (Sofia, octombrie 2018) oferă oportunitatea deosebită atât a revigorării Strategiei Macroregionale, cât și a conturării/prioritizării acelor inițiative și proiecte cu valoare adăugată dunăreană care dobândesc șanse sporite de promovare și de finanțare concretă.

Tocmai de aceea, în acest context, Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), Asociația ”Comunitățile Locale Riverane Dunării” (CLDR), Fundația EUROLINK – Casa Europei și Universitatea Spiru Haret și-au asumat organizarea Conferinței de evaluare a campaniei ”REGIONAL DANUBE STRATEGY SUMMIT”, care va avea loc la București – Palatul Învățământului și Culturii – Sala Senatului USH, în data de marți, 9 octombrie 2018, între orele 10.00-12.30. Evenimentul se bucură se prezența și amabilul sprijin al Coordonatorului Național SUERD – Ministerul Afacerilor Externe.

Obiectivele vizate în principal rezidă în prezentarea rezultatelor campaniei ”REGIONAL DANUBE STRATEGY SUMMIT” și a principalelor recomandări/propuneri avansate anterior de invitați și participanți; promovarea participării la Misiunea Oficială CLDR la Forumul Anual SUERD și la Conferința Rețelei Europene a Comisarilor Dunăreni; prezentarea programelor platformei de internaționalizare educațională ”Academia Dunăreană a Inovării Integrale”. La finalul reuniunii, reprezentanții mediului academic și al societății civile prezenți sunt invitați să adopte Declarația-Apel de la București în favoarea sprijinirii obiectivelor Președinției SUERD a României subsumatei temei dominante alese privind creșterea rolului clusterelor dunărene în promovarea inovării și consolidărilor lanțurilor valorice umane și economice la nivel macro-regional prin cooperare transfrontalieră intensificată.

Participarea se face exclusiv în baza unei solicitări prealabile în scris, precum și în baza confirmării exprese din partea organizatorilor, în limita numărului de locuri rămase disponibile, până cel târziu în data de 4 octombrie 2018. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să consultați siteul http://ciosuerd.houseofeurope.ro/lansare-academia-dunareana sau să contactați Secretariatul la tel./fax: 021,2304997 sau e-mail: academia@houseofeurope.ro

Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, TVH, Radio7, Opinia Națională, Juridice.ro. Parteneri Media: CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, CalendarEvenimente.ro, Finantare.ro, Tribuna Economică, PRwave.ro, SmartFinancial.ro, BrandInfo.ro, Tomisul Cultural, 24PHarte.ro, “Buletin Dunărean”.

Pentru conformitate,
Secretariatul Consorțiului Organizatoric
academia@houseofeurope.ro