Încheierea de parteneriate și înfrățiri între comunitățile din România și Regiunile Basilicata și Puglia din Italia

​​Asociația CLDR România organizează ​​Misiunea de Documentare – Încheiere Parteneriate – Regiunea Basilicata și Regiunea Puglia – Italia, în perioada ​​26 – 29 noiembrie 2017.

Întrucât ​​Matera, reședință a provinciei cu același nume din Regiunea Basilicata, va fi, în anul 2019, ​​Capitala Culturală a Europei și va găzdui în acest context numeroase evenimente, festivaluri și importante reuniuni europene, am inițiat această misiune în scopul realizării unor întâlniri și discuții pentru participare comună România-Italia la rețele și proiecte transnaționale europene la Matera, precum și în alte localități din provinciile Taranto și Lecce (Regiunea Puglia).

Principalele programe de finanțare vizate sunt:

  • Horizon 2020 Work Programme 2018-2020
  1. TRANSFORMATIONS-04-2019-2020: Innovative approaches to urban and regional development through cultural tourism
  2. TRANSFORMATIONS-05-2018: Cities as a platform for citizen-driven innovation
  3. TRANSFORMATIONS-06-2018: Inclusive and sustainable growth through cultural and creative industries and the arts
  4. DT-TRANSFORMATIONS-11-2019: Collaborative approaches to cultural heritage for social cohesion
  • INTERREG ADRION – Adriatic-Ionian Strategy
  • URBACT 

În acest context, va avea loc, în data de ​​28 noiembrie 2017, la ​​Consiliul Provinciei Matera, o întâlnire cu ​​Dna Adriana POLI BORTONE, fost Ministru al Resurselor Agricole, fost Membru al Parlamentului European și Senator al Italiei, actualmente Consilier al Provinciei Matera pentru Turism și Președinte al Agenției pentru Patrimoniu Cultural Euromediteranean, precum și cu ​​Dl Dr. Ing. Pietro ELISEI, expert acreditat al Comisiei Europene pentru proiecte de cooperare teritorială, Vicepreședinte al Societății Internaționale de Planificare Urbană (Bruxelles) și Manager General al Agenției URBASOFIA (Roma-București).

În partea a doua a zilei, va avea loc o sesiune de networking cu primarii din Regiunea Basilicata pentru încheierea de înfrățiri și cooptarea în rețele / consorții parteneriale în vederea accesării finanțărilor europene.

Beneficiul principal al participării constă în realizarea de​​ înfrățiri care să obțină finanțare europeană comună și să conducă la includerea în​​ rețele/parteneriate cu finanțare UE. Termenele de depunere a cererilor de finanțare sunt foarte apropiate, astfel că ar fi extrem de oportun să valorificăm împreună această șansă de lărgire a posibilităților de schimburi și interconectare între localitățile din ​​macro-regiunea Dunării și ​​macro-regiunea Ionico-Adriatică, conform recomandărilor exprese ale Comisiei Europene – DG REGIO.

​​Pachetul referitor la ​​Misiunea Oficială acoperă deplasarea cu avionul în Italia; cazarea în camere single la nivel trei stele, cu mic dejun inclus; transferuri auto de la aeroport; traducerea consecutivă și ghidaj pe tot parcursul vizitelor; consiliere personalizată privind proiectele/parteneriatele inițiate. Contribuția bănească pentru desfășurarea Misiunii și asigurarea bunei derulări a evenimentelor este în valoare de ​​650 Euro. Înscrierea se face conform principiului ”Primul venit – primul servit”, în limita locurilor rămase disponibile. Termenul limită pentru transmiterea solicitării și achitarea cel puțin a unui avans de 150 Euro este data de  vineri, ​​3 noiembrie 2017, orele 13.00!

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați Secretariatul Tehnic.