Pentru un nou start, la început de an, REMINDER despre noile oportunități de formare profesională interdisciplinară

Trecerea la economia de tip circular în Uniunea Europeană nu mai este o opțiune, ci a devenit o obligație urgentă. Până în iulie 2020, toate Statele Membre, inclusiv România, trebuie să finalizeze și să înceapă aplicarea propriei strategii de economie circulară. Conform Planului de Acțiune pentru Economia Circulară UE, doar în perioada următoare ar urma să se mai creeze 580.000 de noi joburi în domeniu, cu o perspectivă, potrivit Raportului WRAP – Greenovate Europe, de până la 3 milioane de noi locuri de muncă!

Ținând cont de aceste priorități și noi șanse de afirmare profesională, sub inspirația oferită de programul MBA al Exeter Business School, o primă promoție, în perioada octombrie-decembrie 2019, a și urmat prima serie a Programului CIO-SUERD de tip Mini-MBA ”Expert & Antreprenor UE în Managementul Economiei Circulare și Dezvoltării Durabile”.

Participanții primesc, în urma evaluării finale, Certificat de Absolvire cu Anexa detaliată a modulelor și modalitatea de evaluare, eliberat de Catedra Internaționala Onorifică „Jean Bart” CIO-SUERD, proiect fondat de Fundația EUROLINK-Casa Europei în parteneriat cu INCE – Centrul de Biodiversitate „Acad. David DAVIDESCU” al Academiei Române, instituție de învățământ care alături de Ministerul Educației este abilitată prin lege să organizeze cursuri de formare de tip post-universitar și alte studii strategice avansate.

În baza interesului stârnit în rândul altor doritori, lansăm înscrierile pentru cea de-a doua serie, care se va desfășura online în perioada ianuarie – martie 2020. Înscrierile se fac in baza Formularului de Înscriere, conform principiului „Primul venit-primul servit”. Detalii suplimentare pot fi consultate la adresa: http://ciosuerd.houseofeurope.ro/antreprenor-expert-ue-in-managementul-economiei-circulare-si-dezvoltarii-durabile sau solicitate Secretariatului Tehnic CIO-SUERD prin e-mail: ciosuerd@gmail.com. Termen limită: 10 ianuarie 2020.


În plus, în afară de această oportunitate, cei interesați pot opta și pentru alte programe de formare online de tip postuniversitar, conform sistemului Comisiei Europene ”Life Long Learning”, în parteneriat în principal cu Academia Română, dar și cu alți prestigioși parteneri, precum URBASOFIA (Roma-București).

  • Programul de Formare Pre-Doctorală, adresat în special aspiranților la susținerea doctoratului în cadrul Școlilor Doctorale coordonate de Academia Română;
  • Promotori și Experți UE în Managementul Destinației de Ospitalitate Turistică (OMD) în context Carpato-Danubiano-Pontic
  • Ofițeri și Comisari Dunăreni – Cursul de Formare al Experților în Managementul Programelor de Finanțare în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării;
  • Managementul Bioeconomiei, Inovării și Guvernanței
  • Experți Europeni în Dezvoltare și Inovare Urbană – Smart City

Informații suplimentare și înscrieri: http://ciosuerd.houseofeurope.ro