Producătorii români de mobilier din lemn sprijiniți să pătrundă pe piețele internaționale

Marți, 18 iulie 2017, la București, va avea loc întâlnirea de start a proiectului „Servicii integrate pentru export pentru IMM-urile din România”, secțiunea dedicată industriei lemnului, proiect co-finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român. Evenimentul va fi organizat la Hotel Ramada Plaza Bucharest (Bulevardul Poligrafiei 3-5A, sala Europe), între orele 10.30 – 14.00.

Derulat în perioada iunie 2017 – septembrie 2019, proiectul presupune crearea a două Centre de Afaceri pentru Export (CAE) în orașele Bacău și Ploiești, în cadrul Camerelor de Comerț și Industrie, pentru a sprijini creșterea capacității de export a IMM-urilor din sectoarele mobilei și agriculturii ecologice din regiunile Nord-Est și Sud Muntenia. Potențialul de creștere a exporturilor în domeniul mobilei este susținut de disponibilitatea lemnului și de competențele tehnice existente, dar momentan insuficient exploatate.

Programul cuprinde două etape: de instruire a IMM-urilor pentru crearea de produse cu valoare adăugată mare, competitive pe plan internațional și dedicate nevoilor consumatorilor de pe piețele țintă din regiunile UE, dar și Non-UE, și de participare la evenimente internaționale. În paralel, se vor desfășura activități de susținere, precum realizarea unor studii pentru evaluarea nevoilor IMM-urilor, crearea unor pagini web de prezentare și activități de promovare.

În cadrul întâlnirii, vor fi prezentate planul de implementare și descrierea activităților proiectului. De asemenea, vor fi căutate modalități de colaborare cu partenerii din sectorul industriei lemnului în vederea implementării unor centre de afaceri pentru export sustenabile și capabile să ofere servicii competitive IMM-urilor.

În urma procedurii de licitație publică, acest proiect este realizat de asocierea Gama Proconsult – Camera de Comerț și Industrie Prahova – Inpulse Partners – TDP Partners, în colaborare cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în calitatea sa de Organizator al Implementarii Proiectului (OIP).

Veți găsi în atașament Agenda evenimentului. Pentru detalii suplimentare și confirmarea
prezenței, vă rugăm să ne transmiteți un e-mail la adresa marketing@inpulse.ro până la data de 14 Iulie 2017.