Reuniunea Grupului de Lucru CLDR

Urmare a deciziei luate de Consiliul Oraselor si Regiunilor Dunarii (Ulm) impreuna cu Comitetul Consultativ al Platformei Urbane a Regiunii Dunarii (Viena), de constituire a patru Grupuri de Lucru (ARGE) pe domenii largi de specializare, Asociatia CLDR Romania a decis formarea, in oglinda, a patru grupuri de lucru:
1. Economie, turism si transporturi
2. Cultura, stiinta si educaţie
3. Dezvoltare durabila, energie si mediu
​4. Societate civila, politici sociale, femei si tineret

 

Scopul principal este consolidarea dialogului consultativ structurat cu coordonatorii ariilor prioritare SUERD si schitarea unor idei de proiecte prioritare majore prin care Romania sa poata beneficia de sprijin si finantare acolo unde are capacitatea reala de implementare / coordonare.

Reuniunea Grupului de Lucru​​ in domeniul social, femei, grupuri vulnerabile din cadrul CLDR Romania​ va avea loc la sala de conferinte a Muzeului National de Geologie​​ (Kiseleff nr. 2)​, in data de 8 mai 2015 intre orele 10.00-12.30.
Reuniunea de lucru va avea loc in contextul marcarii pentru prima oara a Zilei Egalitatii de Sanse intre Femei si Barbati, in data de 8 mai, conform legii recent promulgate de Presedintele Romaniei, si va avea drept invitati reprezentanti ai Comisiei pentru Egalitate de Sanse a Senatului Romaniei, Ministerul Muncii, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii etc.
In partea a doua in intalnirii va fi prezentat stadiul pregatirilor privind desfasurarea Forumului Inovarii Dunare-Marea Neagra (Palatul Parlamentului, 28 mai 2015), eveniment inclus si in calendarul oficial al Forumul Dunare-Marea Neagra.