• În data de miercuri, 16 decembrie 2020, orele 14.00-15.00, în sistem online, Consiliul Director CLDR vă informează că vor avea loc lucrările Adunării Generale a Asociației CLDR România.

 • ​Reuniunea de Constituire a ​​”SMART Innovative Learning Hub” va avea loc în data de vineri, 2 februarie 2018, orele 10.00-12.30, la sediul Casei Academiei Române (Calea 13 Septembrie nr 13). Informații suplimentare și înscrieri.

 • În data de vineri, 2 februarie 2018, orele 12.30-14.00, la sediul Casei Academiei Române (Calea 13 Septembrie nr 13), Consiliul Director CLDR vă informează că vor avea loc lucrările Adunării Generale a Asociației CLDR România.

 • În urma vizitei de lucru CLDR la instituțiile europene de la Bruxelles, în data de marți, 4 iulie 2017, la Q Hotel din Stațiunea Neptun, va avea loc o discuție a membrilor și partenerilor CLDR privind noile posibilități de colaborare apărute, în special privind invitația EuroCities ca Asociația CLDR să participe cu statut de Observator la cele 6 grupuri de lucru tematice organizate la nivel european. Totodată, va fi prezentată oportunitatea participării la Forumul de Afaceri Sociale, ce va avea loc în perioada 25-26 ​octombrie ​2017, Gothenburg ​(Suedia)​.

 • Uniunea Arhitecților din România în cooperare cu Departamentul de Programe și Proiecte Europene al Asociație CLDR informează asupra organizării, în sprijinul arhitecților, urbaniștilor și altor practicieni în domeniul dezvoltării și cooperării teritoriale, în data de marți, 14 martie 2017, orele 17.00, la sediul ​​Centrul​ui​ de Cultur​ă  Arhitectural​ă,​ din str. Jean Louis Calderon, nr. 48​, a conferinței ”Strategia UE pentru Regiunea Dunării și oportunități de cooperare și finanțare derivate din programele internationale de finanțare pentru breasla arhitecților”. Prezintă: Asociația Comunităților Locale Riverane Dunării. ​​Invitat: Dl Sever AVRAM – Președinte Executiv CLDR

 • Departamentul de Tineret și Studenti al Asociației CLDR România, în parteneriat cu Fundația Dignitas, în cadrul Clubului de Excelență al Tinerilor Dignitas, organizează o dezbaterea având drept subiect: „Continuitate și discontinuitate în evoluția societății româanești. Război sau dialog între generații?”, care va avea loc cu sprijinul și la sediul Fundației DIGNITAS, în data de miercuri, 25 ianuarie 2017, între orele 17.30-20.00. Moderatori: Sever Avram – Președintele Executiv al Asociației CLDR România; Luiza Cristea – Director de Programe al Fundației Dignitas.

 • În data de vineri, 20 ianuarie 2017, orele 12.00, la sediul Academiei Române (Calea 13 Septembrie nr 13), Consiliul Director CLDR vă informează că vor avea loc lucrările Adunării Generale a Asociației CLDR România. Coordonatorul General al Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării (CoDCR), Dl Peter LANGER, a acceptat să participe la deschidere și și-a exprimat interesul în a sprijini și orienta mai îndeaproape activitatea viitoare a CLDR.

 • Departamentul de Tineret și Studenti al Asociației CLDR România, în parteneriat cu Fundația Dignitas, în cadrul Clubului de Excelență al Tinerilor Dignitas, organizează o dezbaterea având drept subiect: „”Rolul tinerilor în procesul de schimbare a mentalităților – între implicare, partizanat și devotament civic”, care va avea loc cu sprijinul și la sediul Fundației DIGNITAS, în data de marți, 29 noiembrie 2016, între orele 17.30-20.00. Dezbaterea va debuta cu prezentarea unor puncte de vedere din perspectiva unor experiențe profesionale și civice relevante: Răzvan Orășanu – analist economic, editorialist România Liberă; Sever Avram – Președintele Executiv al Asociației CLDR România; Emanuel Beteringhe, Președinte Executiv ARDOR; Mariana Nițelea – Președinte Asociația Centrul de Dezvoltare Democratică.

 • În perioada 17-18 noiembrie 2016, Axa Prioritară 3 SUERD, gestionată din partea română de MDRAP și Ministerul Culturii, a organizat o conferință la Hotel Ibis Parlament la care, din păcate, nu au luat parte reprezentanți din alte țări dunărene sau din societatea civilă din România. Totuși, Radio România Actualități a realizat, cu acel prilej, o scurtă relatare și a solicitat interviuri Coordonatoarei Axei Prioritare 3  SUERD, Secretar de Stat Mihaela VRABETE și Președintelui Executiv CLDR, Sever AVRAM. Atașăm stirea Radio România Actualități.

 • Avem plăcerea să vă comunicăm că Departamentul de Tineret și Studenti al Asociației CLDR România organizează o dezbaterea având drept subiect: „De la autenticitate la impostură în rândul elitelor romanești”, care va avea loc cu sprijinul și la sediul Fundației DIGNITAS, în data de miercuri, 26 octombrie 2016, între orele 18.00-20.00. Invitatul principal va fi Dl Răzvan ORĂȘANU, fost Secretar de Stat și Director al Institutului de Studii Populare, actualmente comentator al grupului editorial ”România Liberă”. Accesul este permis membrilor, în limita locurilor disponibile, pe bază de solicitare pe messengerul Facebook.

 • Vă informăm că, sub egida Președinției Slovaciei a Uniunii Europene, cel mai important eveniment de informare, networking și lobby la nivelul macro-regiunii Dunării – Forumul Anual SUERD – se desfășoară, în acest an, în fastuoasa sala a Teatrului Național din Bratislava – Slovacia, în perioada 3-4 noiembrie 2016. Pe lângă reuniunea Miniștrilor de Externe și ai Fondurilor Europene, vor avea loc numeroase ateliere de lucru axate pe finanțarea proiectelor pe cele 11 arii prioritare SUERD, precum și Ziua Participării Societății Civile – forum organizat de Foster Europe-, și Adunarea Generală a Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării (CoDCR), din care și CLDR România face parte.Pe această cale, CLDR România vă invită să vă exprimați interesul de a vă alătura delegației noastre în vederea unei cât mai bune coordonări și coeziuni a demersului comunităților și stakeholderilor din domeniul privat.

 • Spre a facilita mai intens vizitele, schimburile si contactele cu institutiile si cu partenerii din Capitala Europei, am initiat schimbarea punctului de contact al Asociatiei CLDR, anume in cladirea EuropaNova – care gazduieste in principal libraria Europei Centrale, Orientale si Balcanice din Bruxelles: Clos du Parnasse 11 E, 1050 Bruxelles-Belgia. Persoana de legatura: Dl Arthur TEODORESCU.

 • Ca urmare a recomandarilor rezultate in urma desfasurarii Conferintei-Dezbatere de la Ministerul Fondurilor Europene (9 iunie 2016) cu privire la oportunitatile de relansare economico-sociala prin dinamizarea procesului de implementare a Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), precum si in baza amabilului sprijin oferit de Ministerul Fondurilor Europene si de Autoritatea Nationala pentru Turism, , in cadrul Saptamanii Dunarii, va avea loc prima Consultare Regionala, la sediul Universitatii Maritime din Constanta, membra a Asociatiei CLDR, in data de vineri, 1 iulie 2016, orele 10.30.

 • În data de joi, 9 iunie 2016, la sediul Ministerului Fondurilor Europene a avut loc Conferința-Dezbatere sub genericul „Șansa relansării social-economice a României prin aplicarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”, avându-l drept co-moderator și gazdă pe Dr. Octavian ȘERBAN, responsabil al Punctului de Contact SUERD în cadrul MFE, alături de Prof. Sever AVRAM, Președintele Executiv al CLDR România.

 • La initiativa Grupului de Initiativa „Dunare-Marea Neagra”, am decis lansarea unei Consultari de Lucru Extinse, la care sa fie invitati Coordonatorul National SUERD, precum si ceilalti coordonatorii de arii prioritare SUERD, la Bucuresti, in data de marti, 22 martie 2016, cu ocazia marcarii Zilei Internationale a Apei. Temele principale de dezbatere sunt: Prezentarea invatamintelor de extras in urma publicarii Raportului „Starea Regiunii Dunarii”; Sugestii pentru imbunatatirea procesului de implementare si parteneriere in cadrul SUERD; Stabilirea road map-ului pentru perioada urmatoare, cu accent pe rolul mediului academic si societatii civile in dinamizarea procesului; Propuneri de identificare a noi metode pentru atragerea de noi stakeholderi din mediul de afaceri din Romania. Consultarea de lucru se va desfasura cu participarea a 60 de invitati si reprezentanti din toate organizatiile implicate in procesul decizional, de coordonare si implementare SUERD in Romania si se va inregistra cu sprijinul canalului national TVH, al AGERPRES si al Radio Romania Actualitati. La final, va fi adoptat prin consens un document preambul care sa faca obiectul Forumului Inovarii Integrale „Dunare-Marea Neagra”, ce va avea loc la sediul Senatului Romaniei in data 14 aprilie 2016.

 • La invitatia Coordonatorului General al Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarii (CoDCR), cu ocazia reuniunii Comitetului Executiv extins CoDCR, CLDR Romania a decis sa formeze o delegatie romana care sa participe la lucrarile din zilele de 9-10 februarie 2016, ce se vor desfasura in Palatul Primatial – Primaria Bratislava – Slovacia. Delegatia se va deplasa incepand cu data de luni, 8 februarie pana vineri 12 februarie 2016, pentru a putea include si intalniri bilaterale cu partenerii slovaci, in special cu reprezentantii Guvernului Slovaciei, Primariei Bratislava, Rectoratul Universitatatii Tehnice din Bratislava, etc. O lista completa a intrevederilor programate va fi anuntata ulterior.

 • Sub Patronajul de Onoare al Primăriei Municipiului Galați, în data de joi, 19 noiembrie 2015 va avea loc, la sediul Unviersității Danubius din Galați, Reuniunea „ACCES LA RESURSE DE FINANȚARE EUROPENĂ PENTRU RELANSARE INDUSTRIALĂ”. Evenimentul va cuprinde o componentă de prezentări cu caracter profund practic, va anunța noile finanțări actuale sau potențiale și are în vedere stimularea etichetării clusterelor existente la nivel european pentru a-și spori șansele de parteneriere și obținere de finanțări pentru antreprenoriat și inovare.

 • In data de 25 aprilie 2015, va avea loc cea dintai Reuniune de Lucru a Asociatiei CLDR Romania, desfasurata in orasul Kladovo din Serbia, in scopul punerii bazelor unei inter-cooperarii fructuoase intre zonele transfrontaliere de pe cele doua maluri ale Dunarii. La eveniment participa reprezentantii a 6 primarii din Serbia. Intalnirea are loc din initiativa Dlui Ing. Marcel BURDUCEA, expert SUERD format in cadrul Catedrei Internationale Onorifice „Jean Bart”, cu sprijinul Asociatiei „Professional Consult 2009”, condusa de Dna Florina VLAD si a Fundatiei „Actiunea Ecologica Romana”, condusa de Dl Teclu CODRESI.

 • La inceputul lunii aprilie 2015, am initiat o cooperare transfrontaliera mai stransa cu ADO DUNAV – Asociatia Municipalitatilor Dunarene din Bulgaria, in vederea identificarii de obiective si oportunitati de proiecte comune.