BULETIN DUNĂREAN (15 iulie 2020)

Demararea proiectului transnațional AGORA – iulie 2020

În cadrul Programului Transnațional ”Dunărea”, axa 4.1 ”Îmbunătățirea capacităților instituționale pentru a face față provocărilor societale majore”, Asociația CLDR România a fost cooptată ca Partener Asociat în cadrul proiectului AGORA (Advanced coGeneration Options for Reintegrating local Assets), al cărui coordonator este Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Amintim că furnizorul de consultanță al proiectului este compania parteneră CLDR, URBASOFIA, condusă de Dr. Urb. Ing. Pietro ELISEI.

Prin proiect se intenționează realizarea unei platforme transnaționale în scopul standardizării politicilor publice și a bunei guvernanțe în macro-regiunea Dunării, din care face parte și România.

Lansarea celei de-a doua serii de formare online pentru Coach în nutriție sănătoasă

Sub egida maestrului IOAN, fondatorul noii construcții intitulate generic ”Academia Integrativă”, în urma succesului repurtat în urma primei ediții, Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart”, proiect fondat în parteneriat cu Academia Română (2012), a lansat înscrierile pentru cea de-a doua serie a cursului ”Coach pentru nutriție sănătoasă. Bazele condimentării creatoare”.

Participanții au ocazia specială de a adopta un program de nutriție sănătoasă prin intermediul condimentării integrative și a dobândi competențe și abilități practice privind aplicarea procedurilor referitoare la ceaiurile integrative, la soluțiile cu sare de la Marea Moartă și la programul de alimentație și revitalizare pe baza coaching-ului integrativ.

Informații și înscrieri: http://ciosuerd.houseofeurope.ro/cursuri-in-parteneriat/

Constituirea Clusterului Național de Bioeconomie Circulară

În cursul lunii iulie 2020, au continuat eforturile de coagulare a celui dintâi Cluster Național de Bioeconomie Circulară, care se bucură deja de sprijinul mai multe firme și centre de cercetare din țară, inclusiv din partea Academiei Române și IRCEM, care se află în curs de a finaliza strategia națională în domeniu.

Obiectivul central urmărit este oferirea de servicii membrilor privind în special accesarea fondurilor europene în domeniu, servicii coerente și cu eforturi financiare cât mai mici de marketing, promovare, branding și networking.

O lansare oficială este previzionată în cursul lunii septembrie 2020. Pentru informații suplimentare: ciosuerd@gmail.com

Noi perspective privind sporirea atractivității turistice și atragerea vizitatorilor străini

Recent, a avut loc agrearea Acordului de Parteneriat între Primăria Municipiului Sibiu și Fundația EUROLINK-Casa Europei privind organizarea Sesiunii de Informare și Training, cu sprijinul Reprezentanței Dunăre-Marea Neagră a Centrului Internațional de Excelență a Destinațiilor (CED, Montreal), destinată ridicării standardelor de excelență ale destinațiilor de ospitalitate turistică (OMD) și perfecționării managementului integrat al organizațiilor de profil. Pentru informații suplimentare: centrulnegresco@gmail.com

Soluții practice de reinventare – reconversie profesională în cele mai solicitate domenii prin CIO-SUERD ”Jean Bart”

În cadrul Centrului ”Student Support Mentors” ce reprezintă un accelerator al carierei pentru elevi, absolvenți și studenți, bazat pe metoda mentoratului, Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” – proiect fondat în parteneriat cu Academia Română în anul 2012 – informează asupra lansării Taberei Estivale de Studii Aplicative (iulie-septembrie 2020).

Gândită după modelul de bune practici inițiat de decidenții din sistemul educațional francez, acest proiect are în vedere împrospătarea cunoștințelor și mai buna pregătire a următorilor pași în carieră de după vacanța de vară din acest an. Proiectul se va derula, în principal, prin următoarele cicluri de cursuri în sprijinul susținerii diverselor examene și atestării competențelor individuale:

  • Cultură cinematografică și literatură beletristică – destinat în special celor care susțin admiterea la universitățile de teatru și film (sesiunea de deschidere a avut loc în data de 8 iulie 2020)
  • Sesiuni interactive pentru competențe lingvistice și de conversație practică, după modelul British Council, pentru diverse tipuri de cerințe, pentru limbile franceză, spaniolă, italiană și engleză
  • Sesiuni interactive ”Limba română pentru cetățeni străini”

În plus, Centrul mai oferă, în mod original, și alte sesiuni dedicate perfecționării abilităților prin mentorat față în față, coaching de carieră, networking, managementul succesului academic, etc.

În acest sens, sesiunile interactive vor include, totodată: trucuri și stratageme pentru susținerea unui interviu de succes, întărirea inteligenței emoționale și sociale în scopul promovării brandului personal, stăpânirea tehnicilor-cheie a managementului timpului și stresului, public speaking pentru prezentarea proiectului de interes personal, eficiență în comunicare și prevenirea conflictelor în cadrul negocierilor legate de carieră, modalități de bază pentru focalizarea pe maximizarea rezultatelor pregătirii profesionale.

Opțional, sesiunile se organizează fie live, cu prezență fizică, cu sprijinul și la sediul Facultății de Drept a Universității Hyperion, cât și, mai ales pentru partea de consiliere, în sistem online, prin platforma electronică CIO-SUERD (de tip Moodle).

Din acest moment, înscrierile sunt deschise, iar acestea se pot realiza după consultarea websiteului și completarea formularului online: http://ciosuerd.houseofeurope.ro/student-support-mentors/