Cele 3 rezoluții pentru 2024

în favoarea celor mai solicitate și răsplătite cariere

Încă din antichitate, din vremea Imperiului Babilonian, s-a încetățenit tradiția fixării și exprimării unor așa-numite rezoluții sau decizii pe care să le luăm la început de nou an, spre a reuși să procedăm la acele schimbări și reușite pe care ni le dorim și ne bazăm cel mai mult proiectul de viață.

În contextul de astăzi, deși tehnologia și robotizarea promiteau să aducă doar confort, comodități în plus și belșug pentru cât mai mulți, avansul mai galopant decât acela scontat, sunt tot mai mult văzute și ca sfidări potențiale sau iminente, în special în sensul necesității unor hotărâri importante privind reorientarea sau chiar reinventarea în carieră, în scopul unui statut social și financiar superior, al unei stabilități sporite și al adaptării prin noi soft skills. Aceste noi competențe transversale se dovedesc utile mai cu seamă în raport de avalanșa schimbărilor în curs pe plan climatic, economic, geo-politic și al asigurării sustenabilității și rezilienței societale. În cazul României, schimbarea respectivă de paradigmă este configurată și sprijinită inclusiv prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), finanțat majoritar de Comisia Europeană.

Cum și noi, ca și cetățeni ai unui Stat Membru UE și NATO, pornim pe de-a întregul motoarele în logica Deceniului Științelor Dezvoltării Durabile proclamat la nivel global, Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD), platformă de internaționalizare a Educației, fondată cu amabilul sprijin al Academiei Române de către EUROLINK – House of Europe, vă recomandă la început de nou an 3 posibile rezoluții, cu valabilitate cât mai extinsă. Acestea sunt menite să deschidă oportunitățile scontate tuturor celor ce aspiră la împliniri mai consistente pe plan profesional.  În intervalul de timp de până în anul 2033, este cu atât mai importantă adoptarea în practică de cât mai multe universități și centre de inovare și antreprenoriat a conceptului inițiat de UNESCO și promovat drept Lifelong Learning – învățarea pe tot parcursul vieții, cu accent pe noile competențe practice necesare oriunde în Europa:

  1. Să mă FOCALIZEZ pe deprinderea – dacă nu a unei noi specializări, cel puțin pe adaptarea la noi abilități ce îmi vor fi vitale, mai ales dacă presupun că va scădea cererea de muncă în domeniul meu de activitate, iar automatizarea, Inteligența Artificială vor conduce la dispariția vechilor joburi sau stiluri de lucru în viitorul apropiat!
  1. Să INVESTESC mai multă energie și timp în propria mea dezvoltare și formare profesională în anul ce vine prin implicarea în sesiuni de training, webinar-uri, consiliere pentru dezvoltare personală care să mă ghideze spre obiceiuri mai sănătoase, de păstrat pentru restul vieții.
  1. Să DEDIC mai puțin timp, îndeosebi pe rețele sociale, așa cum le cerem propriilor copii, dar să mă familiarizez cât mai serios cu noi aplicații și limbaje digitale care să mă ajute să previn anumite piedici sau handicapuri în profesie, iar expertiza mea să fie mult mai înțelept  valorizată și recompensată în noul context spre care inevitabil avansăm cu toții.

În practică, această răscruce în care ne situăm poate fi valorizată îndeosebi prin certificarea și recomandarea oferită celor motivați să lucreze în noi roluri sau sectoare precum:  

  1. Expert & Consultant UE în Managementul Guvernanței Sustenabilității (ESG) – Raportarea și auditul dezvoltării sustenabile – Mini MBA
  1. Manager de proiecte europene în stil remote și hibrid – Executive Master in Business Administration Fast Track Programme
  1. Expert & Antreprenor UE în Managementul Economiei Circulare și Dezvoltării Durabile – Mini MBA
  1. Managementul Bio-Economiei, Inovării și Guvernanței
  1. Promotori și Experți UE în Managementul Destinației de Ospitalitate Turistică de Excelență (OMD)
  1. Diplomație Internațională în contextul Digitalizării Transformative – Mini Executive MBA (în limba engleză)
  1. Expert UE în Managementul Proiectelor de Redresare & Reziliență și în Administrarea Granturilor Europene. Focus: PNRR-România
  1. Consultant & Expert European – Global în Public Relations și Comunicare Strategică, Digitală și CorporativăMini-MBA
  1. Expert UE în Managementul Serviciilor  Comunitare Integrate de Asistență Socială & Medicală
  1. Expert UE & Trainer în reziliență personală, în cadrul echipei și societal-transformativă
  1. Expert European în Dezvoltare și Inovare Urbană – Smart & Resilient City
  1. Experți și Ofițeri Dunăreni în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD)

Care sunt noutățile cu care CIO-SUERD vine în întâmpinarea nevoilor de certificare, consiliere și sprijin în carieră?

1. Se are în vedere întrunirea celui mai bun raport timp-calitate-costuri pentru beneficiarii programelor și pachetelor noastre speciale, inclusiv de tip mini-MBA.

2. Se dă posibilitatea alegerii stilului de acumulare a cunoștințelor țintite către competențe practice în toate cele trei modalități: online, hibrid și live.

3.  Este inclus ghidajul personalizat, precum și recomandarea absolvenților în scopul validării progresului în carieră și a promovării profesionale vizate.

4. Prima sesiune demo este accesibilă live sau telefonic, în mod gratuit și la cerere, pentru a armoniza cât mai flexibil așteptările membrilor grupelor de studiu în funcție de obiectivele urmărite.

5. Se conferă oportunitatea unui discount special pentru înscrierea timpurie (Early Bird). 

6. Se adaugă drept beneficiu combinarea a câte două specializări complementare din lista prevăzută, cu o reducere suplimentară.

7.  În afara sprijinului pentru garantarea succesului tuturor absolvenților, se prevede afilierea gratuită la Rețeaua Națională PROFEX a Promotorilor, Facilitatorilor și Experților CIO-SUERD în favoarea cooptării mai lesne a acestora în cadrul inițiativelor, proiectelor și parteneriatelor ulterioare.

Cursurile se desfășoară online în perioada lunilor ianuarie – martie 2024, incluzând ore de curs plus consiliere personalizată live sau online (la cerere), prin intermediul unei platforme educaționale, accesibilă oricărui cursant în mod flexibil. Participanții primesc, în urma evaluării finale, Certificat de Absolvire cu Anexa detaliată incluzând competențele și abilitățile vizate și modalitatea de evaluare, eliberat de Catedra Internaționala Onorifică „Jean Bart” CIO-SUERD.

Pentru detalii suplimentare, cei interesați sunt invitați să consulte siteul: https://ciosuerd.houseofeurope.ro – , iar ulterior, să transmită expresiile de interes pentru participarea la Programul Național Comun de Formare al CIO-SUERD.

Cu urările noastre de deplin succes,

Secretariatul Tehnic CIO-SUERD