• oferă cadrul propice pentru ca femeile cu interes în problematica dunăreană să poată schimba opinii, promova idei și proiecte care să conducă, treptat, la îmbunătățire a statutului și rolului femeii în societate, inclusiv prin implicare civică, participări la evenimente de profil și misiuni sau vizite de studii în țările dunărene
  • încurajează și promovează realizarea de cooperări și parteneriate privind politicii europene ale egalității de șanse, inclusiv promovarea femeilor în funcții cât mai înalte de conducere, îndeosebi în sectorul public, dar și prin aplicarea Planurilor Egalității de Șanse în mediul privat.

Evenimente

Femei Dunărene de Carieră- BeBoldForChange!

Fundația Dignitas – Str. Anton Pann nr 21, 8 martie 2017, orele 16.00

 

În cadrul parteneriatului dezvoltat între Asociația CLDR România și Fundația DIGNITAS, în data de 8 martie 2017, începând cu orele 16.000, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, marcată sub deviza ”BeBoldForChange!” (Fii îndrăzneață în favoarea Schimbării!), va avea loc o dezbatere consacrată drepturilor femeii și problematicii egalității de șanse în contextul Uniunii Europene și, în special, al României.

La dezbatere, printre invitați se numără: Astronom Magda STAVINSCHI, Prof. Verginia VEDINAȘ – specialist în drept administrativ; Economist Andreea PAUL. Moderatorii întâlnirii vor fi: Luiza CRISTEA și Sever AVRAM.

În același context, Departamentul de Femei și pentru Egalitatea de Șanse al Asociației CLDR România va decerna din nou Diplomele de Excelență „FEMEI DUNĂRENE DE CARIERĂ” pentru a evidenția cele mai stimulative exemple de curaj civic și atitudine pro-activă care să inspire, în continuare, Schimbarea către o lume mai incluzivă și echitabilă.


Ziua Internațională a Femeii

orele 16:00

  • Dezbatere consacrată drepturilor femeii și problematicii egalității de șanse în contextul internațional și, în special, al spațiului public din România
  • Decernarea Diplomelor de Excelență „FEMEI DUNARENE DE CARIERĂ”

17:30 Vizitarea expozitiei Constantin Sinescu si Lorencz Zoltan, in prezenta artistilor.

18:00 Spectacol cu tematica spiritual-artistica. Traditii de primavara: mitologie si poezie, recital de opera – un tenor si doua soprane, muzica traditionala veche Doina Lavric , muzica populara Ion Ionita.


Evenimentul are loc în cadrul proiectului “Întâlnirile de miercuri – dezbateri lunare pe teme de interes public”, realizat în parteneriat de Fundația Dignitas și Asociația CLDR, cu colaborarea Asociatiei Femeilor Universitare din Romania.

RSVP: asociatiacldr@gmail.com