Leadership-ul European al Competitivității Sustenabile

Pentru prima oară, în mod practic, în istoria recentă, instituțiile-cheie ale Uniunii Europene au căzut de acord în favoarea intrării în vigoare a unei unificări a Directivelor și Regulamentelor UE cu privire la introducerea criteriilor profitabil defalcate referitoare la factorii de rating acordați companiilor cu peste 250 de angajați pe cele 3 paliere aferente ESG: mediu, societal și guvernanță corporativă.

În scopul atingerii cu adevărat a unei abordări productive, responsabile și armonizate ca standarde europene, Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD) coordonată de Fundația EUROLINK-Casa Europei (membră EUNET), împreună cu partenerii săi instituționali vă semnalează pe această cale în mod prioritar oportunitatea cu totul deosebită de a face parte și de a profita de beneficiile PROGRAMULUI NAȚIONAL COMUN DE FORMARE (fondat în 2012, cu amabilul sprijin al Academiei Române). Programul nostru opereaza pro-activ în sistemul internațional ”lifelong learning”, promovat și recomandat de UNESCO și UE, fiind deschis tuturor celor care înțeleg cât de importantă este asumarea noii abordări ESG atât pentru cariera lor personală, cât și pentru brandul și profitabilitatea companiei. Cea mai recentă prognoză privind perspectivele unei cariere în domeniul sustenabilității și rezilienței pentru următorul deceniu arată că aceste roluri profesionale sunt la nivel european din ce în ce mai solicitate și bine răsplătite, ajungând la o medie de circa 88.000 euro anual.  

În acest sens, drept urmare a acestor dezvoltări menționate, sunteți invitați să luați parte la primul program intensiv organizat în România, sub genericul: ”Leadership-ul European al Competitivității Sustenabile. Acest demers conține 7 soluții-cheie fundamentale din unghiul de vedere al conformării cu reglementările ESG la nivel comunitar, al consolidării abordării strategice a propriului brand corporativ, al prevenirii unor potențiale litigii sau penalizări, al atractivității investiționale a ofertei pe piață a companiei și a ranking-ului la nivel național, european și global.   

Modalitatea de desfășurare cuprinde furnizarea setului de informații, studii de caz, bune practici și soluții inovative sugerate, alături de repere bibliografice esențiale, în format online, asincron, însoțită, în paralel, de sesiuni de consiliere personalizată, la alegere, prin videoconferință sau live, în intervalul 15 martie – 14 aprilie 2024.

La finalul programului, în baza transmiterii viziunii personale asupra căilor și metodelor sugerate în beneficiul sporirii competitivității economico-sociale prin sustenabilitate și reziliență a businees-ului, toți participanții primesc individual, din partea Catedrei Internaționale Onorifice ”Jean Bart” (CIO-SUERD), Diploma Specială ”European Sustainable Competitiveness Brand Ambassador / Leader” și Scrisoarea Oficială de Certificare, în cadrul reuniunii finale de networking și lobby interinstituțional, ce va avea loc în contextul marcării World Earth Day – marți, 23 aprilie 2024 (fizic, la București și online).

Pe scurt,  programul cuprinde următoarele componente ce trebuie armonizate la nivelul întregii strategii a companiei:

  1. înțelegerea motivațiilor și consecințelor practice, avantajelor și vulnerabilităților derivate din schimbările climatice;
  2. sinteza bazelor legislative cheie;
  3. elaborarea strategiei și a planului de acțiune, precum și adoptarea căilor și metodelor de conformare cu cadrele, standardele și procedurile existente / emergente;
  4. corelarea profitabilă a acțiunii, abordării manageriale și de leadership cu cele trei dimensiuni ESG;
  5. implicațiile bugetare și ale procesului de colectare, cercetare și raportare a datelor din unghi de vedere investițional;
  6. beneficiile aduse de adoptarea noii culturi ESG, îndeosebi din unghiul de vedere al responsabilizării sociale și evitării fenomenului de greenwashing, inclusiv dezavantajele și penalitățile implicate;
  7. strategii de management al riscurilor și schimbării, tips and tricks în favoarea brandului ca rating național, european și global.

În cadrul unei reuniuni finale de networking și lobby interinstituțional, în contextul marcării World Earth Day, în data de marți, 23 aprilie 2024 (fizic la București și online), toți participanții primesc Diploma Specială ”European Sustainable Competitiveness Brand Ambassador / Leader” și a Scrisorii Oficiale de Certificare.   

Contribuția bănească aferentă sprijinirii desfășurării acestui program include: procedura de înscriere; accesul nelimitat și în orice moment la temele propuse și bibliografia aferentă; consiliere personalizată și clarificări suplimentare; participarea la următoarele evenimente publice de profil ale organizatorilor și partenerilor acestora; eliberarea documentelor de certificare a absolvirii programului. Informații și înscrieri: https://ciosuerd.houseofeurope.ro/leadership-ul-european-al-competitivitatii-sustenabile/

Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, Radio România Actualități, Agenția RADOR, Project-E.ro

Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, 24PHarte.ro, ”Buletin Dunărean”.

Pentru conformitate,

Secretariatul Tehnic CIO-SUERD