Lansarea hărții interactive și ghidului practic INTERREG ”Attractive Danube”

Reuniune Specială, Sala de Consiliu – Ministerul Comunicațiilor – 12 decembrie 2018

Comunicat de presă

Pentru experți, consultanți, manageri, cercetători și inovatori, exercitarea Președinției Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) de către România reprezintă o șansă unică privind agregarea de noi consorții parteneriale și îmbunătățirea expertizei, mai ales în context macroregional. Întrucât toate județele țării sunt eligibile pentru un spectru larg de proiecte dunărene, cu ocazia finalizării proiectului INTERREG ”Attractive Danube” privind instrumentele de planificare și de lucru în domeniul turistic și al inovării urbane, Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul SUERD (CIO-SUERD), proiect fondat în anul 2012 de Fundația EUROLINK-Casa Europei, în parteneriat cu Academia Română, sprijină desfășurarea sesiunii de informare, documentare și ghidaj referitoare la diseminarea bunelor practici legate de interconectarea tuturor zonelor și regiunilor din Statele Membre SUERD în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Transnațional Dunărea. Evenimentul este găzduit la Sala de Consiliu a Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), în data de 12 decembrie 2018.

În partea a doua a zilei, organizatorii, împreună cu Asociația ”Comunitățile Locale Riverane Dunării”, au inițiat desfășurarea unei reuniuni speciale de networking a Rețelei Naționale a Ofițerilor Dunăreni, parte a Rețelei Europene a Comisarilor Dunăreni, fondată de primarii și președinții regiunilor dunărene (Budapesta, octombrie 2017), sub coordonarea Comisarului Șef Dunărean, Dl Peter LANGER. Scopul principal al reuniunii – ce are loc în ajunul unor importante runde de apeluri de finanțare pentru proiecte diverse în macroregiunea dunăreană – este acela de a întări și extinde contribuția și participarea la proiecte și afaceri cu valoare adăugată dunăreană.

Dorind să pună în valoare cât mai inteligent acest context energizant și aplicativ, inițiatorii vor favoriza în mod concret discuții pe grupuri de lucru și afilierea, cu sprijinul lobbyiștilor și partenerilor strategici, la consorțiile formate sau emergente, nu doar în cadrul SUERD, ci și al altor linii de finanțare UE ce au fost până în prezent doar parțial fructificate.

Formular afiliere Rețeaua Națională
ÎNSCRIERI DESCHISE !

Informații suplimentare privind modalitățile de înscriere, participare și beneficiile aferente acesteia pot fi solicitate Secretariatului Tehnic la adresa info@houseofeurope.ro sau telefonic la tel./fax: 021.2304997.

Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, TVH, Radio7, Opinia Națională, Juridice.ro. Parteneri Media: CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, CalendarEvenimente.ro, Finantare.ro, Tribuna Economică, PRwave.ro, SmartFinancial.ro, BrandInfo.ro, Tomisul Cultural, 24PHarte.ro, “Buletin Dunărean”.

Pentru conformitate,
CIO-SUERD/EUROLINK-Casa Europei