01Sep/17

Buletin Dunărean (septembrie 2017)

“Buletinul Dunărean”, editat de CLDR în parteneriat cu CIO-SUERD, reprezintă primul proiect media în domeniul problemelor şi eforturilor relansării economice şi sociale a macro-regiunii celor 14 state aderente la SUERD în tentativa de a sprijini construirea de coaliţii şi consorţii de project management active, durabile şi eficiente.

Septembrie 2017

Continue reading

30Aug/17

Formarea experților în gestionarea și valorificarea Programului INTERREG în contextul oportunităților de finanțare SUERD

Noul cadru al Programului INTERREG Europe oferă cooperării macro- și inter-regionale o gamă extrem de largă de oportunități de colaborare și finanțare, încă slab valorificate de către autoritățile publice, mediul de afaceri și agențiile, centrele de cercetare și ONG-urile tematice din România. În plus, prin Programul Operațional Regional, este deschisă acum Axa de finanțare dedicată în mod expres Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), aferentă județelor de pe malul Dunării, cu o estimare totală de 500 milioane euro.

Continue reading

13Iul/17

Producătorii români de mobilier din lemn sprijiniți să pătrundă pe piețele internaționale

Marți, 18 iulie 2017, la București, va avea loc întâlnirea de start a proiectului „Servicii integrate pentru export pentru IMM-urile din România”, secțiunea dedicată industriei lemnului, proiect co-finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român. Evenimentul va fi organizat la Hotel Ramada Plaza Bucharest (Bulevardul Poligrafiei 3-5A, sala Europe), între orele 10.30 – 14.00.

Continue reading

17Iun/17

O călătorie în jurul Geniului

Însemnări pe marginea vizitei la Expoziția „Leonardo3 Museum – Milano

„M-am rătăcit așa departe prin Leonardo,
că nu știu cum să revin dintr-o dată la mine însumi.”
Paul Valery

De-a dreptul genială, însăși ideea realizării unei expoziții menite să îl redescoperim pe adevăratul Leonardo grație unei reconstrucții insolite a mașinăriilor pe care le-a imaginat și a restaurării unora dintre lucrările sale picturale într-o avanpremieră mondială.

Continue reading