Tineri Campioni Români în Regiunea Dunării

În această toamnă s-au împlinit 19 ani de la fondarea Casei Europei la București, făcând parte din Rețeaua EUNET – European Network for Education and Training, organizație internațională grupând case și academii europene, cu sediul principal la Hennef, Renania de Nord – Westfalia, Germania. și fiind de asemenea coordonatorul Secretariatului Tehnic al Asociației CLDR – ”Comunitățile Locale Riverane Dunării”.

Goodyear - Premio

Mulțumim Goodyear și Premio pentru sprijinul acordat!

Începând cu anul 2001, EUROLINK-Casa Europei a acordat anual, în diverse contexte, Trofee și Diplome de Excelență pentru personalități și organizații din țară, cât și din străinătate, care au promovat Ideea Europeană.

În acest an, în scopul de a marca și răsplăti strădaniile unor personalități din tânăra generație care s-a manifestat pro-activ ca devotament civic în variate domenii de activitate, Consiliul Director al Casei Europei a decis acordarea Titlului și Diplomei de Excelență ”Tineri Campioni Români în Regiunea Dunării 2016”.

Laureații acestei ediții sunt:

 • Teodor ANDREI – Campion Ștafeta Națională de Triathlon – Clubul Sportiv Aqua Vita Delta, Tulcea
 • Dragoș BĂJAN – medic specialist chirurgie generală
 • Ramona Veronica BELECCIU – Scriitor și Jurnalist
 • Ioana BELU – Președintele Asociației EuropaNova, Bruxelles
 • Luca CIUBOTARU – Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic
 • Andrei COȘULEANU – Director Executiv, Asociația ”Let’s Do It, Romania!”
 • Cristian GHINGHEȘ – Consilier Local Independent, Municipiul Bacău
 • Rareş Mihai HĂBEANU – Consilier personal al Preşedintelui ANSVSA
 • Andrei POPESCU – Secretar de Stat – Ministerul Tineretului și Sportului
 • Ruxandra POPESCU – Secretar General, Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS)
 • Lia SINCHEVICI – Actor Independent
 • Claudiu VRÎNCEANU – Secretar de Stat, Ministerul Economiei
Artist Diana Surge

Suntem recunoscători artistei Diana Surge pentru crearea medaliilor-unicat oferite laureaților.

Festivitatea va avea loc în data de 29 noiembrie 2016 (ora 17:30), cu amabilul sprijin și la sediul Palatului Fundației Dignitas din București, Str. Anton Pann nr. 21. La eveniment sunt invitate personalități ale vieții politice, științifice, culturale și artistice din țara noastră, precum și din partea instituțiilor și organizațiilor CLDR România.

În partea a doua a reuniunii, va avea loc a doua dezbatere din seria inițiată de Departamentul de Tineret și Studenți al Asociației CLDR în parteneriat cu Fundația Dignitas, cu tema ”Rolul tinerilor în procesul de schimbare a mentalităților – între implicare, partizanat și devotament civic”.

Participarea se face în limita locurilor disponibile, iar solicitările de participare sunt așteptate la adresa secretariat@cldr.ro.

Parteneri Media Asociati: Agenția Națională de Presă AGERPRES și TVH. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro,  PRwave.ro,  ComunicateMedia.ro, Tribuna Economica, 24 PH Arte, Buletin Dunărean.

Pentru conformitate,
EUROLINK-Casa Europei/Asociatia CLDR